top of page

Med ursprung i branschen för vattenskärning så föddes idén om en effektivare bearbetning av grader på både plana och inte minst profilerade ytor.

För mer än 15 år sedan introducerade Produma sin maskin för manuell borttagning, avgradning, av skarpa kanter på bl.a. vattenskurna komponenter. Sedan dess har tekniken även funnit användare inom tunnplåtsbearbetning (i första hand stansning och klippning), avgradning av kapade profiler och rör (aluminium, mässing, stål mm), putsning och polering av träprodukter och NC-bearbetade komponenter.

Närmare 200 system har levererats ut till kunder i Sverige, Danmark, Norge, Finland, Tyskland, Schweiz, Estland, Serbien mm.

2017 tar vi ytterligare steg i vår utveckling och introducerar system för putsning och slipning av trä. Vänligen se system P130.

2018 adderar vi fler nyheter av våra beprövade system för både metall- och träbearbetning där vi förbättrar arbetsmiljön med effektiv dammutsugning. Något som är unikt för vårt kundsegment och produktutbud. Vänligen se system P141.

Vi utökar även med handhållet verktyg baserat på vår ursprungliga teknik. Detta applicerbart och efterfrågat för arbetsstycken där det inte går att hantera i maskin. Nu även som standard med effektiv dammutsugning, som samtliga produkter.

 

Produma Tools

Innovative technology for deburring and sanding of uneven surfaces
bottom of page